name

”Hvis man skal have en chance skal der kobles data på”

Det var en af de centrale pointer direktør Claus Nygård tog med sig, da han og virksomheden CMN Maskintec i 2021 deltog i forløbet ”Vækst i Agroindustrien”. For dem blev deltagelsen en øjenåbner på flere områder, og forløbet sluttede af med indsendelsen af en Innoboosteransøgning til Innovationsfonden.”Det har været en utrolig spændende oplevelse at være med, og på mange måder en oplevelse på en anden måde end jeg havde forventet den da jeg startede ud i det.”

I forløbet kommer deltagerne igennem en række temaer, hvor der bliver sat spot på forskellige dele af forretningen og mulighederne. I tema 1 ”Konceptdesign og forretningsudvikling” var der blandt andet hjemmearbejde, hvor deltagerne skulle fokusere på kundebehov og kunde kendskab.

”Det blev utroligt lærerigt at kigge på, hvad er det for nogle behov der er derude ved kunderne og få snakket med nogle af dem. Det der med at skulle tage kontakt med kunderne i starten af projektet, var en større proces, men det var alligevel en spændende proces.”

Øget kundekendskab giver virksomhederne en bedre indsigt i deres egen forretning, og hvad det er kunderne efterspørger. Hos CMN Maskintec er de også udmærket klar over, at der efterhånden skal mere til, hvis de skal bevare en konkurrencefordel i markedet.

”En anden grund til at vi gik med i det er, at hvis man skal have en chance i den her verden indenfor landbrugssektoren, så tror jeg det er meget vigtigt det her med at putte nogle computerskærme og data på for at prøve at være foran ens kolleger ude i den store verden, fordi det der med at svejse jern sammen som vi gør nu, det kan de rigtig mange steder, men det er ikke sikkert de kan nå at få den sidste del med også og få det løftet til lidt højere niveau.”

Samlet set er de tilfredse hos CMN med deres udbytte af forløbet, der endte ud med en indsendt Innoboosteransøgning til Innovationsfonden.

”Vi kan mærke at det (projektet) har hjulpet os med nogle af de andre ting vi laver og den her proces vi er kommet i gang med, er rigtig spændende og jeg håber på at det her samarbejde kan fortsætte igennem den Innobooster ansøgning vi har sendt ind.

Det har været en anden måde at gribe et projekt an på, men jeg tror på at det har været et rigtigt sundt forløb. Jeg var selv meget bange for i starten at lufte det (vores ideer) for andre hvis der er nogle patenter eller andet der skal på plads inden man tør fortælle noget om det, men på den måde vi har haft det her, har jeg ikke været spor nervøs for at fortælle om projektet og de ting vi går og laver. ”

Er I også klar til at få løftet jeres virksomhed til et nyt digitalt niveau, så kan "Vækst i Agroindustrien" være noget for jer - se mere om forløbet her